FLEX program- Razmena srednjoškolaca Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama

Obaveštavamo vas da, u ovom trenutku, 49 učenika iz svih krajeva Srbije pohađa srednju školu širom SAD. Ovi su učenici, nakon takmičenja i rigoroznog, na zaslugama zasnovanog odabira, dobili stipendiju FLEX programa razmene koji u potpunosti plaća Stejt department Vlade SAD. Od 2005. godine na programima besplatne jednogodišnje srednjoškolske razmene Vlade SAD učestvovalo je više od 620 učenika iz Republike Srbije.

Američki savet će i ove jeseni sprovesti testiranje za FLEX program, za školsku 2019/20. godinu. Ciljna grupa testiranja su srednjoškolci, državljani Republike Srbije, koji su upisani u prvi ili drugi razred srednje škole, a koji su rođeni između 1. januara 2002. i 15. jula 2004. godine. Učenici sa invaliditetom mogu biti bilo koji razred te rođeni između 15. februara 2001. i 15. jula 2004. godine. Testiranje za FLEX program će biti sprovedeno u 9 gradova Republike Srbije:

Novi Pazar- 11. septembra
u Vuka Karadžića bb

Zaječar- 11. septembra
u Kneginje Ljubice 5

Užice- 12. septembra
u Trg Svetog Save 36

Vranje- 12. septembra
u Partizanska 12

Niš- 13. septembra
u Jeronimova 18

Jagodina- 17. septembra
u Slobodana Penezića Krcuna 1

Kragujevac- 18. septembra
u Radoja Domanovića 8

Niš- 5. oktobra
u Zlatne grede 4

Beograd- 27. oktobra
(lokacija još nepoznata)

Više informacija o programu, sa tačnim mestima testiranja, može se naći na ovom linku FLEX program je prisutan i na društvenim medijima- o iskustvima bivših učesnika programa iz Republike Srbije može se čitati i gledati na Facebook stranici FLEX programa za Republiku Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *